26 Kasım 2019 Salı

Yangın Perdelerinin Çeşitleri Ve Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir


Özellikle iş güvenliği alanında önemli bir yere sahip olan yangın perdesi çeşitleri sinema salonları ve gösterim alanları başta olmak üzere birçok farklı mekanda kullanılmaktadır. Yanmazlık belgesine sahip olan bu özel üretim perdeler aynı zamanda alev geciktirici katmanlara sahiptir. Tamamen işlevsel amaçlarla üretilen bu özel perdeler binaların daha önceden tespit edilmiş binalarına monte edilerek kullanılır. Belli başlı satış noktalarında bu perdeler duman perdesi adıyla da bilinmektedir.
  Yangın Perdelerinin Kullanımı ve Ürün İçeriği
  Bu perdelerin üretiminde fiber malzemeler kullanılmaktadır. Aynı zamanda her iki tarafı da silikon kaplanarak çok daha güvenli bir şekilde değerlendirilmesi olanaklı hale getirir. İç kısmında yer alan çelik ipler yangın perdesi çeşitlerinin hareket etmesini, yerinden oynamasını ve bina içerisindeki monte edilen kısımlarından kopmasını engellemektedir. Online platformlarda da satışa çıkarılan yangın perdesi çeşitleri test edilip onaylandıktan sonra alıcılarla buluşuyor. Tamamen sertifikalı olan bu perdelerin toplam garanti süreleri ise 4 -5 yıl aralığındadır.
  Yangın Perdelerinin Isıya ve Ateşe Dayanıklılık Süreleri
  On yıl öncesine kadar imal edilen ve çeşitli mekanlarda kullanılan yangın perdelerinin ısıya ve ateşe dayanıklılık süreleri ortalama olarak 120 dakika idi. Ancak gelişen teknoloji ve kumaş kalitesindeki artış ile birlikte bu süre günümüzde çok daha uzun sürelidir. Bazı yangın perdesi modelleri ateşe karşı 200 dakika kadar dayanıklı iken, gelişmiş yangın perdesi çeşitleri 270 dakikaya kadar mukavemet gücüne sahiptir.
  Yangın Perdelerinde Montaj
  Bu perdeler son derece büyük ve geniş ölçülere sahip olduğu için montaj işlemleri için profesyonel destek almak şarttır. Geniş ebatlara sahip olmasına rağmen son derece hafif bir kumaşa sahip olduğu için bu açıdan kurulum kolaylığı sağlamaktadır.
  Yangın Perdelerinin Kullanım Amacı ve Önemi
  Hem ülkemizde hem de diğer Batı ülkelerinde iş güvenliği sahasında yapılan çalışmalar son on beş yıl içerisinde hız kazanmıştır. Yangın perdeleri de başta iş güvenliği sağlamak amacıyla geliştirilmiş, çok özel bir mekanizmaya sahip olan perde modelleridir. Kullanım alanlarının başında sinema ve tiyatro alanları, panel ve konferans salonları yer almaktadır. İzleyici ile sahne arasındaki perde çıkması muhtemel olan yangınlarda bir emniyet işlevi görmektedir.
  Temel amaç başta can kaybını önlemektir. Bunun dışında mal kaybını en aza indirgemek de tali amaçlardan bir diğerini oluşturmaktadır. Perdeler, yangının başka alanlara sıçramasını ve yaygınlık kazanmasını engelleyerek tek bir noktada kalmasını sağlar. Bu da o mekanda bulunan kişilerin binayı tahliye etmesi için zaman kazandırmaktadır.
  Yangın Perdelerinin Biçimleri ve Ölçüleri
  Bu özel üretim perdelerin en önemli özelliği her ölçüde üretilebiliyor olmasıdır. Buna ek olarak tek bir biçimi de bulunmamaktadır. Kare ve dikdörtgen şeklinde olabileceği gibi üçgen ve oval şeklinde imal edilmiş versiyonları da mevcuttur. Her bütçeye uygun olan yangın perdelerinin manuel ve otomatik olan çeşitleri de ilgili kategorilerde yer almaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder