26 Kasım 2019 Salı

Bilimsel Verilere Dayalı Bdt


Dünyanın her yerinde en çok uygulanan terapiler arasında zirvede yer alan BDT eğitim programları, Türkiye'de de son yıllarda gelişim göstermiştir. BDT kişinin duygularını ve düşüncelerini pozitif yöne doğru evirerek, sıradan hayat standartlarının yükseltilmesinde katkı sağlar. Burada terapiyi uygulayan kişinin becerileri önemli bir yere sahiptir. Terapideki becerilerin daha iyi olabilmesi için de ilgili meslek gurubunun BDT eğitimlerine katılım sağlaması yerinde bir adım olacaktır.
  BDT Eğitiminden Ne Gibi Faydalar Görebilirsiniz?
  Her şeyden önce BDT eğitim programına katılım sağlamak istediyseniz bir amaç belirlemelisiniz. Bu eğitimi alma isteğinizin amacı ne olabilir? Bunu öncelikli olarak kendinize sormalı ve elde edebileceğiniz kazanımlar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. BDT eğitiminde elde edebileceğiniz kazanımlar sizin öğrenme isteğinizle doğrudan ilişkilidir. Eğer BDT eğitiminden donanımlı bir katılımcı olarak ayrılmak istiyorsanız öğrenmeyi bir motto haline getirmelisiniz.
  Artık BDT eğitimine hazır olduğunuzu düşünüyor ve fayda sağlayacağınızdan eminseniz, sizler için ilk adım başlamış demektir. Bundan sonraki süreçte BDT eğitim programında öğretiler, sizlerin ilgi alanları olacaktır. Tavsiyemiz eğitim programına katılım sağlamadan, önceki yıllarda verilen BDT eğitim seanslarını izlemeniz ve bu konuda az da olsa fikir sahibi olmanız gerektiğidir. Eğer uygulama becerilerini BDT eğitiminde kazanmak istiyorsanız, uygulama aşamalarını dikkatle takip etmeniz ve vak'a çözümlerinde neler yapıldığını dikkatle izlemeniz gerekecektir.
  Öğrenmek İçin Ne Yapılabilir?
 Psikoloji alanında öğrenme, bilmediğini kabul etmekle başlar. Bildiğiniz bir konu bile olsa onu dinlemeniz ve farklı bakışlar kazanma arzunuz olmalıdır. Eğer mesleki idealleriniz söz konusuysa küçümsememeyi ve kendinize bazı şeyleri kabul ettirmeyi başarmalısınız. Çünkü başkalarına bir şeyler kabul ettirmek, kendisine kabul ettirebilen kişilerin işi olarak bilinir. Sizler de BDT eğitiminde bilmeyen bir kişi olarak katılım sağlar ve istekli olursanız, kazanımlarınız herkesten farklı olacaktır.
  BDT Eğitimi Niçin Gereklidir?
  Gelişen dünyada bir şeyler yapabilmek için bilmek yeterli değildir. Bilinen şeyin detayları, pozitif yönleri negatif tarafları bilinmelidir. Aksi halde çevremizde bulunan bilen bireylerin sıradanlığı gurubuna katılım sağlamış olabiliriz. Bu yüzden terapide ne gibi katkılar verebilirim, psikoloji alanında küçükte olsa katkılarım ne olabilir düşüncesi sizi sarıp sarmalıdır. BDT eğitimi de işte bu yüzden gereklidir. Yani pratik yönden ne yapabileceğiniz hakkında sizlere yol gösterip seçim yapmanızı bekler. Siz de yaptığınız seçimi bilimsel yöntemlerle pekiştirip psikoloji dünyasında fark yaratmaya ve sorunlu kişilere yardımcı olmaya çalışırsınız.
  Bilimsel Verilerin Önemi Nedir?
  BDT'nin dünya genelinde çok önemli kesimler tarafından kabul görmesinin en büyük nedeni, bilimsel bulgulara dayandırılarak çözümlemelerin yapılmasıdır. Buna ek olarak yapılan bu dayandırma politikasının sonuç verebilmesidir. İşte bu nedenle BDT dünya genelinde önemli bir yere sahiptir. Bilimsellikten yana yapılan çalışmalar içerisinde önemli kazanımlar sağlamış ve sağlamaya devam eden bir psikoterapi yöntemler toplamıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder