26 Kasım 2019 Salı

Kocaeli Kupa Terapisi


Bir diğer adı hacamat olan Gebze kupa terapisi yüz yıllardır ülkemizde ve çeşitli dünya ülkelerinde uygulanan yaygın bir alternatif tedavidir. Son on yıl içerisinde yeniden gündeme gelerek tekrar büyük kitlelere tatbik edilen Darıca kupa terapisi birçok sağlık merkezinde ve kliniklerde de ifa edilmektedir. Temel amacı kirli kanın ve toksinlerin vücuttan atılması olan bu uygulama birçok farklı hastalığın iyileştirilmesinde alternatif bir yol olarak izlenmektedir.
  Kupa Terapisi Nasıl Yapılır?
  Özel kupalarla gerçekleştirilen Çayırova kupa terapisi son derece pratik ölçeklerle yapılmaktadır. Bir seans takriben 10 ile 15 dakika arasında sonlandırılır. Hastanın şikayetleri dinlendikten sonra ilgili bölgelere kupalar konur. Genellikle hastalar yüz üstü yatırılarak kupalar sırt bölgesinde kullanılır. Ancak ense, karın, göğüs ve bacaklarda da kullanılması herhangi bir sakınca içermemektedir.
  Kupa Terapisi Seansları Ne Kadar?
  Seans sayıları hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Romatizma ve benzeri eklem ağrıları için yapılan İzmit kupa terapisi seansları genellikle 3 ile 5 arasında değişiyor. Bunun yanı sıra bazı kronik rahatsızlıklar ve baş ağrısı gibi semptomlar içinse bir seans dahi yeterli olabilmektedir.
  Kupa Terapisinin Yan Etkileri Var mı?
  Bu alanda yıllar boyunca hem Türkiye'de hem de çeşitli Batı ülkelerinde araştırma ve incelemeler yapılmıştır. Bu araştırmaların sonucunda Tuzla kupa terapisi ve tedavilerinin herhangi bir yan etkisini rastlanmamıştır. Ancak aynı bölgeye sürekli olarak konulan kupalar kısa süreliğine kızarıklıklar ortaya çıkarabilir. Hassas bir cilt yapısına sahip olan hastalarda söz konusu kızarıklıklar bir gün boyunca kalabilir. Bunun dışında herhangi bir yan etki ve sağlık krizine yol açacak belirti saptanmamıştır.
  Kupa Terapisinin İyi Geldiği Hastalıklar
  1- Migren ve Sinüzit: Migren ve sinüzit gibi hastalıklar kişilerde kronik baş ağrılarına sebep olmaktadır. Bu ağrıları tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen hacamat tedavileri bu alanda sıklıkla tatbik edilmektedir. Toplamda 5 -6 seans sonrasında ağrılar yarı yarıya azalır.
  2- Halsizlik ve kronik yorgunluk: Özellikle 40 yaş üstü bireylerde görülen yorgunluk ve kronik halsizlik vakalarında alternatif bir tedavi yöntemi olan kupa terapisi uygulanıyor. Vücuttan biriken kirli kanın ve toksinin bedenden atılması ile birlikte kişiler kendilerini çok daha zinde ve enerjik hissetmektedir.
  3- Yüksek tansiyon: Toplam 10 seansın sonunda yüksek tansiyon şikayeti bulunan erkek ve kadın bireylerde hacamat tedavisinin olumlu etkilerine rastlanmıştır. Tansiyonu dengeleyen bu uygulamalar düzenli olarak yapıldığı takdirde çeşitli hazımsızlık problemlerine de iyi gelmektedir.
  4- Sırt ve Bel ağrıları: Yaşlılığa bağlı nedenlerle ortaya çıkan sırt ve bel ağrıları hacamat tedavisinin sonucunda en aza indirgenmektedir. Ağrıyan bölgeye sayıları 5 ile 8 arasında değişen kupalar konularak kirli kanın dışarı akıtılması hedeflenir. Seansların sonunda boyun ve baş ağrıları da aynı oranda azalmaktadır.
 Bunların dışında kupa terapisi egzama ve dolaşım sistemi bozukluklarına da son derece iyi gelen bir alternatif tedavi olarak tercih edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder