5 Kasım 2019 Salı

Kupa Tedavisi Çeşitleri


Binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve hiç bir yan etkisi olmayan kupa terapisi, günümüzde tıp literatürüne girmiştir. Tıp fakültesinde geleneksel tedavi kategorisinde değerlendirilmektedir. Arap dünyasında kupa terapisi hastanesi, ülkemizdeki sağlık ocakları gibi faaliyet göstermektedir. İslam kökenli bu tedavi, tarihte İslam devletlerinin dünyaya hakim olması ile birlikte dünyaya yayılmıştır.
  Kanı Temizliyor ve Tedavi Ediyor
  Kan aldırma, ağrı kesici özelliğin yanı sıra tedavi edici özelliğe sahiptir. Vakum özelliğine sahip kupalar, kupa terapisi noktalarında, kanın içerisinde bulunan zararlı toksinleri ve yağları toplamaktadır. Derinin altında toplanan ve hastalığa neden olan bu zararlı toksinler, kesiklerin yardımıyla derinin üzerine çıkarılmaktadır. Vakum özelliğine sahip kupalar, hastalığa neden olan kirli kanı yukarı çekmektedir. Gebze kupa terapisi kategorisinde profesyonel haccamlar tercih edilmelidir.
  Tıbben ‘kanı temizlediği’ ispatlanan bu yöntem, psikolojik açıdan da rahatlatıyor. Ruhsal açıdan tedavi edici özelliğe sahip kupa terapisi, doğal ağrı kesicidir. Ağrıya neden olan tıkanıklıklar ve iltihaplar, vakum etkisiyle vücudun dışına çıkarılmaktadır. Darıca kupa terapisi yöntemleri, tıbben faydası kanıtlanmıştır.
  Kupaların Belli Noktaları Bulunuyor                     
  Kan aldırma tedavi yönteminde, kupaların belli başlı noktaları bulunuyor. Baş bölümünde, hadislerde geçen iki kulak arkası ve başın tam arka noktası, kupa terapisi noktasıdır. Sinüzit için alın bölümü, göz için şakaklar, kan aldırma noktasıdır. İki kürek kemiğinin tam ortası ve iki kemik küreğinin üstü, hadislerde geçtiği üzere, 70 hastalığa şifadır. Başın tam arka noktası, damar haritasına baktığınız zaman merkezi bir nokta olarak göze çarpıyor. Başın ve vücudun bütün damarları kupa terapisi noktalarında birleşiyor. Çayırova kupa terapisi klinikleri, bu konuda uzmandır.
  Tıp dünyasında, kirli kan hastalık kanıdır. İlaç sektörü iltihabı dağıtarak tedavi etmeye çalışmaktadır. Ancak bu yöntem geçicidir. Kan içerisinde her zaman varlığını sürdüren iltihap dağıldıktan sonra, hastalık şartları oluştuğunda tekrar bir araya gelmektedir. Kupa terapisita ise durum çok daha farklıdır. İzmit kupa terapisi ekibi, bu konuda yardımcı olmaktadır.
  Ağrı kesici ilaçlar iltihabı yok etmez. Kan aldırma yönteminde ise iltihap vücut dışına çıkarılmaktadır. Kanda her zaman hastalık için hazır bekleyen zararlı toksinler ve mikroplar, vakum etkisiyle vücut dışına atılmaktadır.
  Vücut Direncini Artırıyor
  Sağlıklı insanlar da kupa terapisi yaptırabilir. Hicri ayların 17,19 ve 21. günlerinde kan aldırmak, vücut direncini artırır. Özellikle sporcular, vücudun güçlenmesi için kupa terapisi yaptırmaktadır. Vücut direncini zayıflatan zararlı toksinler, mikroplar ve yağlar, kupa terapisila vücudun dışına çıkarılmaktadır. Bu şekilde vücut direnci artmaktadır. Tuzla kupa terapisi yöntemleri sayesinde daha dinç bir vücuda sahip olabilirsiniz.

 Kupa terapisiın Faydalı Olduğu Hastalıklar
  1- Migren, baş ağrısı, sinüzit ağrıları, sarılık, sara, nörolojik hastalıklar, kulak ağrısı, baş dönmesi ve göz ağrıları,
 2- Eklem romatizması, eklem ağrıları, kireçlenme, menisküs yırtığı ve kas romatizması,
 3- Öksürük, akciğer hastalıkları, astım, bronşit, bademcik ve göğüs ağrıları,
 4- Mide ağrısı, çocuklarda psikolojik rahatsızlıklar, altına kaçırma ve sinirlilik hali,
 5- Cinsel iktidarsızlık, ED hastalığı, depresyon ve kadın hastalıkları gibi konularda bu tedavi yöntemi oldukça faydalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder