12 Kasım 2019 Salı

Ceza Avukatı Ücret Belirlenmesi


Ceza Hukuku alanı, hem ülkemizde hem de dünyada suç oranlarının artış göstermesiyle çok önemli bir hale geldi. Bu davalara Ceza Hukuku alanındaki davalara, uzman olan avukatlar eşlik ediyor. Ceza davasının konusuna ve mahkemedeki süresi gibi durumlara göre avukatlık ücretleri de belirleniyor. Ancak ceza avukatı ücretleri  büro tarafından belirlenmiş olan alt ve üst sınırı aşamıyor. Bu sınırlar görülecek olan davanın zorluğuna göre değişiklik gösteriyor.
  Ceza Avukatı Ücreti
  Ceza avukatı ücretleri davanın gidişatına göre belirleniyor. Yapılan dosya takipleri ve davanın sonuçlanma süresi, dava ücretinin ne kadar olduğuyla ilgili net bilgi veriyor. Yine düşük bütçeye sahip olan kişiler avukatlık ücretini ödemek için taksitlerle ödeme yapabiliyor. Ceza alanında görülen dava bitiminden sonra, ücretler müvekkil tarafından avukata ödeniyor.
  Ceza Davalarında Avukat Ne Kadar Önemlidir?
  Bütün davalarda avukatlar büyük bir önem taşıyor. Ancak ceza davaları diğer davalara göre biraz daha farklı bir alanı kapsadığından, avukatların değeri on kat daha da artıyor. Durumun böyle olması nedeniyle bir ceza davasında avukatın olmaması demek, kişi için önemli bir kayıp olarak görülüyor. Ceza davası olan kişinin mutlaka avukatla görüşmesi, en azından danışmanlık hizmeti alması gerekiyor. Ceza avukatının olması ise kişi için önemli faydalar sağlıyor.
  Ceza Avukatı Kişiye Ne Fayda Sağlıyor?
  Kişi ister ağır bir suç işlemiş olsun, isterse ceza evinde tahliye olmayı beklesin. Yine başka bir durum da söz konusu olabilir. Burada önemli nokta, kişi hangi durumda davaya çıkıyorsa çıksın, ceza avukatı onun minimum zarar ve maksimum yararla davayı bitirmesini sağlıyor. Bu da demek oluyor ki ceza avukatı oldukça önemli bir görev görüyor.
  Ceza Avukatının Ücreti Nasıl Belirleniyor?
  Ülkemizde ceza davalarının sayısı günden güne artış yaşıyor. Özellikle ağır ceza alanının giderek daha çok çalışma sergilemesi bu durumu gözler önüne sergiliyor. Bu davalara bakan avukatlar da belli bir ücret karşılığında çalışma sergiliyor. Avukatın dava esnasındaki pozisyonu belli olduğundan, çalışma süresi, davanın olumlu seyretmesi için yapılan çalışmalar ve takip işlemleri ceza avukatı ücretleri miktarını da doğrudan olarak belirliyor. Davanın ücretlerini bunlar dışında da belirleyen pek çok faktör bulunuyor. Kısaca özetlemek gerekirse ceza davalarında avukatların talep ettikleri ücretler, verilen emeklerle doğru orantılı olarak ilerliyor.
  Yüksek Ücretler Talep Edilemez
  Ceza davaları ne kadar büyük olursa olsun baronun belirlediği ücretlerin dışına çıkmak mümkün olamıyor. Eğer dava dışında farklı ek hizmetler yapılmışsa bu ücretler de alınabiliyor. Ancak sadece ceza davası için istenen ücretlerin hem üst hem de alt sınırı bulunuyor. Bu gerekçeyle bu miktar geçilemiyor. Sizde ceza davaları alanında avukata ihtiyaç duyuyorsanız, bürolardan yardım alabiliyorsunuz. İsterseniz telefonla isterseniz mail yoluyla dava hakkında bilgi alabilir buna göre bütçenizi ayarlayabilirsiniz. Yine taksitle ödeme yapacaksanız, bunu önceden belirtmeniz gerekiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder