26 Kasım 2019 Salı

Bioenerji Terapisi Nasıl yapılır


Kökeni yüzlerce yıl öncesine dayanan izmit bioenerji terapisi hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde sıklıkla uygulanan alternatif bir tedavi yöntemidir. Son yıllarda bu alandaki çalışmaların hızlandırılması ve uzmanların çoğalması ile birlikte uygulama alanları ve yoğunluğu artış göstermektedir. Genel olarak bir şifa tedavisi olarak da nitelendirilen gebze bioenerji terapisi ancak alanında uzman, deneyimli ve sertifikalı kişiler tarafından uygulandığı takdirde işe yarar sonuçlar doğuruyor.
  Bioenerji Terapisinin İnsan Zihnine ve Psikolojisine Etkileri
  1- Zihin dinginliği sağlıyor: Bu alanda yapılan derinlemesine araştırmalar ve incelemeler darıca bioenerji terapisi uygulanmasının zihin dinginliği sağladığını ve kişilerin stresten uzak, huzur dolu bir yaşama yelken açmasını kolaylaştırdığını gözler önüne seriyor. Hem Türkiye'de hem de tatbik edildiği ülkelerde binlerce kişi düzenli olarak uygulanan bioenerji terapilerinin sonrasında çok daha sakin ve dingin hissettiklerini ifade etmiştir.
  2- Pozitif enerji veriyor: Özellikle ne yaparsa yapsın negatif duygulardan kurtulamayan kişiler için tuzla bioenerji terapisi pozitif enerjinin hem bilinçte hem de bilinç dışı alanında nüfuz etmesini olanaklı hale getiriyor. Kişiler bu terapinin sonrasında ne kadar zor bir yaşam sürerler sürsünler kendilerini çok daha güçlü ve öz güvenli de hissediyor.
  3- Sinirli ve mutsuz ruh haline son veriyor: Asabiyet problemleri yaşayan ya da çabuk sinirlenen kişiler üzerindeki olumlu etkiler de çayırova bioenerji terapisi ile mümkün. Haftada ya da ayda bir kere peroyodik aralıklarla tatbik edilen bu tedavi yöntemi kişilerin olay ve olgulara çok daha olumlu bir şekilde yaklaşmasını mümkün kılıyor.
  4- Odaklanmayı kolaylaştırıyor: Odaklanma zorluğu yaşayan, dikkati çok çabuk dağılan tüm yetişkin ve çocuklarda da bu tedavinin uygulama alanı mevcuttur.
  Bioenerji Terapisinde Yaş Sınırı Bulunuyor mu?
  Sıklıkla merak edilen ve dile getirilen sorulardan biri ise bu tedavi yöntemi için herhangi bir sınırlama olup olmadığı yönündedir. Uzmanların açıklamalarına göre bioenerji terapisi için herhangi bir yaş ve cinsiyet sınırlaması bulunmuyor. Her yaştan kadın ve erkek bireyler ilgili şifa merkezlerinde güven içerisinde bu tedavilerin olumlu etkilerinden faydalanabilir. Bebek ve çocuklar için de herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
  Bioenerji Tedavisinin Diğer Etkileri ve Faydaları
  1- Metabolizma problemlerine kesin çözüm sunuyor: Başta iştahsızlık, uykusuzluk gibi metabolizma eksenli problemlerin alternatif çözümlerinde bioenerji terapisi önerilmektedir. Sorunun büyüklüğüne ve kişiden kişiye farklılık göstermek üzere terapi sayısı ve çeşitleri önceden belirlenmelidir.
  2- Doğal bir ağrı kesici: Kas ve eklem ağrıları başta olmak üzere birçok kronik ağrının azaltılması ve tamamen ortadan kalkması için de bu özel tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Migren eksenli baş ağrıları da aynı terapilerin sonucunda en aza indirgenmekte ve tamamen giderilmektedir.
 3- Yorgunluğu ortadan kaldırıyor: Son olarak düzenli olarak uygulanan bioenerji terapisi ''kronik yorgunluk'' olarak tanımlanan etkileri azaltmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu etkili terapi kişilerin çok daha zinde olmasını da sağlıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder