12 Kasım 2019 Salı

Projeksiyon Perdesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir


Hem sunum yapmak hem de farklı film ve dizileri seyredebilmek için projeksiyon perdesi günümüzde oldukça fazla değerlendiriliyor. Tabii tüm ihtiyaçları karşılayacak, kaliteli ve uzun söyle kullanım imkanı tanıyacak perdeler arasından tercih yapmak gerekir. Görüntüyü daha pürüzsüz ve net algılanmasına olanak veren, yüzeyi kısmı optik malzemelerle kaplanmış tasarımlar projeksiyon perdeleri olarak bilinmektedir.
  Projeksiyon perdeleri içerisinden tercih yaparken belli başlı bazı unsurlara dikkat etmek gerekir. Kullanışlı ve kaliteli bir projeksiyon perde çeşidi ışık geçirmez bir kumaştan imal edilmiş olmalıdır. Yansıtma özelliğine sahip bir malzeme ile kumaşın ön kısmının kaplanmış olması büyük öneme sahiptir. Ayrıca kalite açısından mutlaka siyah bir bordüre sahip olmasına dikkat edilmelidir.
  Projeksiyon Perdesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Farklı Unsurlar
  Öncelikle mutlaka ışık geçirmez ve kaliteli bir kumaş yapısına sahip olması gerekir. Böylece projeksiyon perdesi üzerine yansıyan ışık en etkili şekilde geri yansıtılabilir. Mutlaka optik verimlilik kaybı yaşanmaması için perde üzerine gelen ışığın tamamını yansıması önemlidir. Bu konuda farklı oranlarda ışığı yansıtma özelliğe sahip projeksiyon perdeleri bulunmaktadır.
  İhtiyaca uygun şekilde ve kullanılacak alana bağlı olan farklı ürünler arasından tercih gerçekleştirmek mümkün. Işığın absorbe edilerek geri yansımasına, ‘’Gain’’ adı verilir. Mutlaka bu terim üzerinden hesaplanan ölçüler, ışığı absorbe ederek tam olarak yansıtabilme özelliğine sahip olmalıdır. Böylece daha sağlıklı ve net bir çözünürlük ile beraber görüntü ekrana yansır.
  Projeksiyon Perdesi Çeşitleri Nelerdir?
  Kullanım alanlarına bağlı olarak projeksiyon perdesi modelleri değişkenlik gösterebilir. Motorlu ve storlu modeller günümüzde en çok tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Bu ürünler tavana ya da duvara rahatlıkla monte edilebilir. Aynı zamanda tripot perdeler bulunmaktadır ve bu perdelerin montajı ihtiyaca yoktur. Böylece rahatlıkla farklı yerlere taşınabilir ve kolay şekilde kurularak kullanılabilir.
  Okullarda, sunum yapılacak farklı alanlarda, değişik iş sektörlerinde ve sinevizyon salonlarında yoğun olarak değerlendirilmektedir. Aynı zamanda lansman, tanıtım ve reklam için insanların dikkatini çekmek adına farklı organizasyonlarda büyük önem taşır. Özellikle net çözünürlük sayesinde daha yüksek bir müşteri potansiyeli olanağı tanıyor.
  Kaliteli Projeksiyon Perdesi
  Projeksiyon perde seçimi yapılırken mutlaka ilk önce kumaşına dikkat edilmelidir. Kullanılan cihazın ışık kazancını ve kontrast değerini koruyabilecek kumaşlar üzerinden projeksiyon perdeleri değerlendirilmelidir. Özellikle potlaşma ve dalgalanma yaratmayacak perde seçimi ile alınması gerekir. Bu yüzden daha çok gergin perdeler değerlendirilmeli ve böylece gölgelendirme problemi tamamen bertaraf edilmelidir.
  Yüksek bir performans elde edebilmek için kontrast değeri ile beraber ışık kazancı maksimum seviyede tutulacak projeksiyon perdelerinden seçim yapılmalıdır. Özellikle söz konusu ev sinema perdesi olduğunda, kontrast gri perde ile mat beyaz seçenekleri arasından tercih yapmak gerekir. Bu konuda daha detaylı bilgi almak ve kaliteli ürünler arasından tercih yapmak için site üzerinden giriş sağlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder