17 Ekim 2019 Perşembe

Prp Eklem ve Saç Tedavisi


Trombosit bakımından zengin plazma anlamına gelen PRP, doğrudan plazma bölgesinde kendi kanınızı ayrıştırarak küçük bir hacminin enjeksiyonunu içeren bir biyoteknolojidir. PRP enjeksiyonları, en kısa sürede yüksek mekanik performansı ve yaralanan dokunun işlevsel seviyelerini geri kazanmayı amaçlar. Prp nedir sorusunun yanıtında bu çözelti yatar.
  PRP, çok sayıda aktive edilmiş trombositten salgılanan çok sayıda yüksek konsantrasyonlu büyüme faktöründen oluşur. Büyüme faktörleri, kan trombositleri içinde depolanan kendi şifalı proteinlerdir. Fizyolojik yara iyileşmesini ve hızlı yumuşak doku, kıkırdak ve kemik oluşumunu arttırmak için bu trombositlerden yararlanılır.
  PRP Saç Tedavisi
  PRP saç tedavisi, hem erkek hem de kadınlarda saç dökülmesi durumlarında saç büyümesini teşvik etmek isteyen hastalar için heyecan verici, cerrahi olmayan bir alternatiftir. Prp tedavisi foliküllerdeki saç büyümesinin yenilenmesini hedeflemek için kullanıldığında, iyileşmeyi ve yeni hücre gelişiminin oluşumunu arttırmanın yanı sıra, saçların zamanında çıkmasını sağlar.
  PRP saç restorasyonunda önemli bir rol oynar, çünkü aktif olmayan saç köklerinin uyarılmasında özellikle etkilidir ve büyüme fazına dönmelerine neden olur. PRP, saç folikülünün incelmiş saçlarla başa çıkabilmesi için doğal olarak uyarılması için ortaya çıkan potansiyel bir cerrahi olmayan tedavidir. Prp fiyatları ise uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne ve işin niteliğine göre değişir.
  Belirli Bölgede Saç Dökülmesi
  Başın belirli bir bölgesinde meydana gelen saç dökülmesi, ağırlıklı olarak saç derisinin önünü ve üstünü etkileyen saç dökülmesini ifade eder. prp saç tedavisi her iki cinsiyet için de bir sorun olmasına rağmen, saç dökülmesi, sunum, yaygınlık ve dökülme bölgesi gibi erkekler ve kadınlar için birçok farklılığı ortaya koymaktadır.
  Kadınlar genellikle saç dökülmesi ile ilgili çok faktörlü nedenlere sahiptir, ancak ortak nedenleri genellikle; genetik, uygun olmayan saç bakımı, anemi, hamilelik, menopoz ve aşırı kilo kaybıdır. PRP, saç kalınlığında ve yoğunluğunda, belirgin kellikte azalmaya neden olur.
  Eklem Ağrıları için PRP
  Trombosit bakımından zengin plazma tedavisi, bazı ortopedik koşullarda doğal iyileşme sürecini teşvik etmek için vücudun kendi kan hücrelerinin bileşenlerini kullanan devrim niteliğinde bir işlemdir.
 Vücudun herhangi bir yumuşak doku hasarına ilk tepkisi trombosit hücreleri vermektir. İyileşme ve büyüme faktörleriyle dolu olan trombositler, onarım sürecine atlar ve kök hücrelerin temel yardımcısını çeker. Prp eklem tedavisi  ile doğal iyileşme süreci, basit bir enjeksiyonla daha yüksek trombosit konsantrasyonları sunarak vücudun iyileşme çabalarını hızlandırır.
  Etkili Bir Ağrı Kesici
  PRP tedavisi etkili bir ağrı kesici ve daha hızlı iyileşme sağlar. Ameliyat ve uzun süreli iyileşme ihtiyacını ortadan kaldırabilir. PRP tedavisi diz, omuz, kalça ve omurganın yanı sıra ön çapraz bağ yaralanmaları, ayak bileği burkulmaları, bağ kopmaları gibi problemlerle de iyi bir şekilde başa çıkar. Doğru uygulanan bir PRP tedavisi ile vücudun iyileşme sürecini hızlandırmanız mümkündür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder