15 Ekim 2019 Salı

Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakar


Yılların tecrübesine sahip ceza avukatları, savunmayı bir görev bilinci ile yapmaktadır. İnsanların işlediği hatalı fiiller veya haksızlıklar karşısında ceza avukatı önemli görevler üstlenmektedir. Daha iyi iddianameler sunan ve daha iyi savunma yapan ceza avukatı, suç eylemini işleyen kişinin haklarını savunulmasında yardımcı olmaktadır. Ceza avukatının bir dava ile ilgilenmesi için ortada bir suç olması gerekmektedir.
  Ceza Avukatının Üstlendiği Görevler Nelerdir?
  Ağırlaştırılmış suç işleyen kişilerin haklarının savunulmasını sağlayan ceza avukatı son derece tecrübe ve hassasiyet gerektiren bir alandır. Müvekkili ile etkili bir iletişim kuran ceza avukatı, sonuca ulaşma noktasında savunmayı yapmaktadır. Hukuki sürecin doğru şekilde ilerlemesini sağlayan ceza avukatı, müvekkilinin zarar almadan bu süreci atlatmasını sağlamaktadır.
  Ceza Avukatının Önemi Nedir?
  Suçun nitelikli hallerinin ispatlanması konusunda yardımcı olan ceza avukatı, ceza miktarı yönünde savunma gerçekleştirmektedir. Suçun gerçekleşip gerçekleşmediğini inceleyen ceza avukatı çok geniş bir perspektifte hareket etmektedir. Kasten adam öldürme gibi bir suçta, haksız tahrik olup olmadığının araştırılması ceza avukatına düşmektedir. Müvekkili mağdur veya suçlu olması, ceza avukatının savunmasını etkilemektedir.
  Müvekkillerinin savunmasını üstlenen ceza avukatı, hakların savunmasını en iyi şekilde yapmaktadır. Dava mahkemeye gitmeden önce hatta soruşturma aşamasındayken bile ceza avukatı, müvekkillerinin haklarını savunmakla yükümlüdür. Sorumluluklarının bilincinde hareket eden deneyimli ceza avukatı, dava dosyasını büyük bir titizlikle incelemektedir. Hukuktan aldığı yetkiyi sonuna kadar kullanan ceza avukatı, delil toplama işinde oldukça iyidir.
  Ceza Avukatının Aldığı Ücret Ne Kadardır?
  Müvekkilleri ile önceden edindiği davalardaki deneyimlerini paylaşan ceza avukatı, dava sürecine hakimdir. İşlenen cezanın ve müvekkilin durumuna göre talep edilen ücret değişmektedir. Sözlü veya yazılı bir şekilde hukuksal yardım alanlardan da bir ücret talep edilmektedir. Avukatın bilgi ve deneyimi, avukatlık ücretini doğrudan etkilemekle birlikte davanın reddi veya kabulü önemlidir.
  Müvekkile yöneltilen suçlamada, ceza avukatı hukuki yardımını esirgememektedir. Ceza avukatının katılımı olmadan, müvekkilin ifadesi polis veya jandarma tarafından alınmamaktadır. Ceza davalarında ceza avukatı tutmak, kanuni bir haktır. Her türlü beyan, tutanak ve görüntü evraklarını inceleyebilen ceza avukatı, savunmayı buna göre yapmaktadır.
  Ceza Avukatı Dava Sürecinde Ne Yapmaktadır?
  Ceza avukatı mahkeme dosyası kendisine gelir gelmez inceleme gerçekleştirmekte ve duruşmaya hazırlanmaktadır. Delil toplama konusunda bazı mesleki haklara sahip olan ceza avukatı, tüm kamu belgelerini inceleme hakkına sahiptir. Ceza avukatına kendisinin ulaştığı veya müvekkili tarafından kendisine verilen belgeleri, mahkemede sunarak savunma gerçekleştirmektedir.
  Ceza avukatı müvekkilinin yerine geçerek olay anlatımında bulunmasa da olay ile ilgili söyleyeceklerini doğrudan söylemektedir. Savunduğu tarafın iddialarını güçlendiren ceza avukatı, olaya dair beyanları değerlendirmektedir. Ceza avukatı, müvekkilinin yerine müvekkili ile ilgili her türlü tebligat ve yazıyı alabilmektedir. Ceza davasının süreceği süre, avukatlık ücretinin belirlenmesinde önemlidir. Müvekkilin gizlilik talebine karşı, ceza avukatı gizlilik ilkesine uymaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder