16 Ekim 2019 Çarşamba

Motorlu Perde Sistemleri


Bilindiği gibi jaluzi perdeler çok çeşitli renk seçenekleri ile ofislerde, iş yerlerinde, evlerde ya da okullarda tercih edilmektedir. Her mekana uygun renk ve model seçenekleri ile bulunduğu alana modern ve şık bir hava katarlar.
Jaluzi Perdelerin Çalışma Prensipleri
Jaluzi perdeler ip ya da çubuk sistemi ile çalışabildiği gibi günümüzde butonlu ya da motorlu sistemle de çalışabilmektedir. Motorlu perde sistemleri ile çalışan jaluziler ya bir buton yardımıyla ya da uzaktan kumanda ile açılıp kapatılabilmektedir. Oturduğunuz yerden perdeye hiç dokunmadan açıp kapama işlemi yapabileceğiniz gibi aynı anda birden fazla jaluzinizi de açıp kapama şansına sahipsiniz.
Jaluzi Çeşitleri ve Bakımları
Ahşap, metal ya da plastikten imal edilen jaluzilerden en çok tercih edilen metal jaluzilerdir. Metal jaluzilerin daha çok tercih edilmesinin nedeni ise hem daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları hem de bakım ve temizliklerinin daha kolay yapılmasıdır. Plastik jaluziler ise kullanma ömrü açısından çok fazla tercih edilmezler. Daha çok geçici alanlar için kullanılırlar.
Özellikle metal jaluzilerin bakım ve temizliklerinin daha kolay olduğunu biraz önce söylemiştik. Bu perdelerin temizliği için nemli bir bezle silmek yeterlidir. Ancak ahşap jaluzilerde silme işlemi daha sık ve rutin yapılmalıdır. Hatta sildikten sonra da mutlaka kurulanmalıdır.
Motorlu Perde Kullanım Alanı
Motorlu jaluzilerin kullanım alanı incelendiğinde ev, iş yeri, okul, restoran, kafeterya gibi birçok alan karşımıza çıkmaktadır. Fakat özellikle sinema, tiyatro, konferans salonu gibi alanlarda daha çok tercih edilmektedir. Çünkü bu alanlarda jaluzi perdenin açılıp kapanmasının kumanda yoluyla yapılması oldukça kolaylaştırıcı bir faktör olmaktadır. Motorlu perde sistemlerinden birisi olan ve akıllı perdeler adıyla nitelendirilen motorlu jaluzi perdeler gün geçtikçe daha fazla alanda kullanılmaya başlanmıştır. Siz de motorlu perde satışı hakkında daha fazla bilgi almak için randevu alarak ekibimizin adresinize gelmesini talep edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder