31 Ekim 2019 Perşembe

Bdt Eğitiminin Amacı Nedir


Çağımızın en önemli sorunları arasında psikolojik unsurlar ön plana çıkıyor. Özellikle gün içerisinde meydana gelen stres ve yorgunluk, yoğun sosyal çevreyle insan ilişkileri kişiyi zihinsel açıdan zorlamaktadır. Aynı zamanda yaşam mücadelesi ve ekonomik zorluklar gibi pek çok sebep, bireysel olarak karanlığa doğru bir itiş ortaya çıkarabiliyor. Böyle durumlarda psikolojik sorunları yaşayan kişiye etkili yaklaşım büyük öneme sahiptir.
  Kişiyi anlamak, empati kurmak ve yaşadıklarının derinine inerek çözüm yöntemi bulmak uzmanlar tarafından oldukça önemlidir. Bunu gerçekleştirebilmek için ise psikiyatri dalında farklı yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemler arasındaki en önemli çalışma bilişsel davranışçı terapi eğitimi olarak öne çıkıyor. Danışan ile uzman arasında etkili bir iletişim sağlanmakta; gerekli yöntemler uygulanarak kişinin psikolojik problemlerinden kurtulmasına olarak verilmektedir.
  Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitiminin Temel Amacı
  Bilişsel davranışçı terapi eğitiminin temel amacı; verilen eğitimle psikiyatri alanındaki uzmanların çalışanlarına karşı daha verimli bir yaklaşım sergilemesidir. Farklı modeller üzerinden ele alınan uygulamalar, bilişsel davranışçı terapi eğitimi ile beraber profesyonel bir anlayışla uzmanlar tarafından desteklenir. Dünya çapında bilimsel olarak kabul edilen önemli terapi yöntemleri arasında gelen bdt, birçok psikolojik soruna karşı etkili çözüm yöntemleri sağlamaktadır.
  Uygulamalı olarak verilen bilişsel davranışçı terapi eğitimleri, sağlanan bilişsel davranışçı terapi örnekleri üzerinden psikoterapi gerçekleştirme seviyesine ulaşım imkanı tanımaktadır. Bu eğitime katılanlar bdt konusunda tecrübe sahibi olan uzmanlarla beraber, uygulamalı olarak bilişsel davranışçı terapi örnekleri üzerinden eğitim almaktadır.
  Amaca Yönelik Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitim Çalışmaları
  Psikiyatri alanında destek veren uzmanların danışanlarına en doğru yaklaşımı göstermeleri için farklı unsurlar, bdt bünyesinde ele alınmaktadır. Bilişsel davranışçı terapi kuramı, bilişsel davranışçı terapinin temel işlevleri, davranışçı teknikler, ileri Bdt beceri uygulamaları ve pek çok etme uygulama eğitim üzerinden desteklenmektedir.
 Önemli olan katılımcıların aldığı eğitimle beraber, bilişsel davranışçı terapi örnekleri üzerinden profesyonel seviyede danışanlarına destek sağlamasıdır. Bu temel amaç sayesinde farklı psikolojik problemlere karşı etkili çözüm yöntemleri ele alınır. Doğru uygulama ile sorunların derinine inmek sureti ile direk problemler için etkili bir yıkım sağlanır. Böylece kişi aldığı psikolojik destek ile beraber sorunlardan kurtulabileceğine ikna olarak, buna inanacak bir noktaya ulaşır.
  Farklı Yöntemler Üzerinden Uygulamalı Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
  Daha çok uygulamalı olarak ele alınan bilişsel davranışçı terapi eğitimi, bu konuda tecrübe sahibi uzmanlar tarafından destekleniyor. Her modülde bulunan bilişsel davranışçı terapi teknikleri farklı uygulamalar üzerinden ele alınmaktadır. Konuyla alakalı videolar (Ses kayıtları), çeşitli rol oynama uygulamaları ve bilişsel terapi yönünden fvka yorumlama örnekleri eğitimlerde en önemli desteklerdir.

 Uzmanlar nezdinde verilen eğitim ile beraber katılımcılar, bilişsel davranışçı terapiyi uygulayabilir noktaya gelmektedir. Farklı modüller eşliğinde verilen eğitim detaylı şekilde ele alınmakta ve katılımcının, danışanına en iyi yaklaşımı sağlayacak noktaya ulaşmasına olanak verilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder