29 Ekim 2019 Salı

Fon Perde Modellerinde Yeni Seçenekler Neler


Tamamen dekorasyon amaçlı kullanılan fon perdesi evlerin her odasında kullanılabilir. Çocuk ve genç odaları için renkli çizgilerle tasarlanmış olan yüzlerce seçenek ilgili kategorilerde yeni sahiplerini bekliyor. Aynı zamanda evlerin salonlarında, mutfaklarında ve kış bahçelerinde de tamamen dekorasyon amaçlı kullanılan bu ürünler, herhangi bir işlevselliğe sahip değildir. Kenar perdesi adıyla da bilinen bu perdeler genellikle saten kumaşından imal edilmektedir.
 Çocuk Odalarına Özel Fon Perdeleri
  1- Fil ve Kelebek Desenli Fon Perdeleri: Çocuk odalarında kullanılabilecek fon perdesi modelleri son derece renkli alternatiflere de ev sahipliği yapıyor. Odaların iç dekorasyonuyla mutlak surette bütünlük oluşturan bu özel yapım perdeler fil ve kelebek gibi hayvanları renkli bir şekilde resmediyor. Fil desenli modellerde ek olarak ay ve yıldız motifleri de kullanılmıştır. Kelebekler de ise fon olarak çimen ve dağ manzaraları kullanıldığı odalara ayrı bir derinlik katıyor.
  2- Arabalı Perdeler: Özellikle erkek çocuklarının arabalara olan düşkünlüğü malumdur. Rengarenk arabaların bir arada resmedildiği perdelerde mavi, lacivert ve gri gibi alternatif renkler de bulunuyor. Otobüs, tren ve taksiler de kendilerine özel renkleri ile birlikte bu perdeler üzerinde adeta bir renk cümbüşü oluşturmaktadır.
  3- Balina Desenli Perdeler: Hem çocuk hem de genç odaları için uygun olan balina desenli fon perdesi modelleri yumuşak bir dokuya sahiptir. Toplamda 24 aylık garanti süresine sahip olan bu ürünler kolay temizleme avantajını da alıcılara sunuyor. İsteyenler tek kanatlı isteyenlerse çift kanatlı olarak bu perdeleri online platformlardan satın alabilir.
 Karartma Fon Perdeleri ve Öne Çıkan Özellikleri
  1- Tam karartma seçeneği: Özellikle çok fazla ışık alan odalarda uyumak ve dinlenmen epey güçtür. Bu güçlüğü tamamen ortadan kaldıran karartma fon perdeleri son derece işlevsel bulunuyor. Odalar tam karartma sağlayarak gündüz zamanlarında dahi maksimum oranda karanlık ihtiva etmektedir.
  2- Her mevsim kullanıma uygun: Bu perdeler kışın soğuğu yaz mevsiminde ise sıcağı azaltarak son derece konforlu bir ortam yaratmaktadır.
  3- Ses emici özellik: Kaliteli kumaşlardan imal edilen karartma fon perdeleri ışık ve havayı emdiği gibi ses oranlarını da azaltmaktadır. Bu sayede çalışma odaları ve toplantı salonlarında da dekoratif bir aksesuar olarak tercih edilebilir.
  4- Kolay montaj: Ürün içeriğinde asma düğmeleri mevcuttur. Bu sayede ambalajından çıkarılır çıkarılmaz takılmaya ve kullanılmaya başlanabilir.
  Alternatif Fon Perde Çeşitleri
  Tek parça olarak da satın alınabilen fon perdelerde öne çıkan renkler gri, kırmızı ve bordodur. Bununla birlikte pilise ve düz dikim olan versiyonları da çok az bir fiyat farkı ile satın alınabilir. Özellikle mutfaklarda ve yemek odalarında tercih edilen taç pileli fon perdeler de son derece dekoratif bulunuyor. Son seçenekler arasında ise güneşlik olarak da kullanılabilen kırık beyaz rengindeki fon perdeler yer almaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder