29 Ekim 2019 Salı

Motorlu Stor Perde Çeşitleri Ve Özellikleri Neler


Son yılların en gözde perde çeşitleri arasında gösterilen motorlu stor perde ürünleri sunduğu çeşitlilikler ve kullanım avantajları ile de fark yaratıyor. Onlarca farklı seçeneği ile bu perdeler tam otomatik bir yapıya sahip olup uzaktan kumanda ile rahatlıkla kontrol edilebilir. Teknoloji desteği ile birlikte motorlu stor perde ürünleri kullanım alanları bakımından da çeşitlik arz etmektedir.
  Motorlu Stor Perdeler ve Öne Çıkan Özellikleri
  1- Garantili ürün: Piyasa içerisinde yer alan tüm motorlu stor perdeler garantili ürünler kapsamındadır. İnternet üzerinden sipariş edilen bu ürünlerin ambalaj içeriğinde kullanım talimatı ve garanti belgesi de yer alıyor. Kimi ürünlerin garanti süreleri 2 yıldan başlarken bazı perdelerde bu süre 3 yılı bulmaktadır. Yıkama ve kullanım talimatlarına özen gösterildiği takdirde uzun yıllar boyunca hem evlerde hem de ofislerde rahatlıkla kullanılabilir.
  2- Alüminyum kasa güvencesi: Son yıllarda üretilmekte olan çoğu motorlu stor perde alüminyum kasalar ile çok daha dayanıklı hale getirilmektedir. Çevre şartlarına karşı ekstra dirençli olan bu kasalar alüminyum kalitesini de bir arada sunuyor.
  3- Kolay temizlenme özelliği: Özellikle evlerde kullanılan perdelerin temizliği çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Ancak yeni nesil motorlu stor perdelerin temizliği sadece birkaç dakika sürecek kadar pratik. Bir ıslak bez ve temizleyici madde ile bu ürünlerin temizliği hiç olmadığı kadar kolay. Aynı zamanda isteyenler kuru temizleme imkanlarından faydalanarak perdeleri haftalık ve aylık periyotlarda temizletebilirler.
  Motorlu Stor Perdelerin Neme Dayanıklılığı
  Çoğu perde ne kadar kaliteli bir kumaş yapısına sahip olursa olsun belli bir zaman sonra nem ve diğer çevre şartlarına karşı ilk günkü performansı ile kullanılamaz. Ancak yeni üretilen teknoloji destekli perdelerde neme dayanıklılık oranı yüzde elli oranında arttırılarak bu soruna da kesin bir çözüm getirildi. Motorlu stor perdelerini ofislerinde ya da evlerinde kullanmayı tercih edenlerin ortak görüşleri, neme karşı son derece dayanıklı olan bu perdelerin bu yönüyle de tercih edilmesi gerektiğidir.
  Motorlu Stor Perdeler ve Renk Seçenekleri
  Sadece beş yıl öncesine kadar hem otomatik hem de diğer stor perdelerde renk seçenekleri sınırlı idi. Ancak gelişen baskı ve tasarım teknolojisi ile birlikte artık hemen hemen her renkte stor perde bulmak ve fiyat farkı ödenmeksizin satın almak mümkün. Bu renklerin başında açık mavi, yeşil, sarı, lila gibi canlı renkler yer alıyor. Özellikle çocuk ve genç odaları içinse kırmızı, pembe ve turuncu gibi renkler tercih ediliyor.
  Diğer yandan koyu renkleri tercih eden alıcılar için kahverengi, siyah ve bordo gibi renk alternatifleri de mevcut kategorilerde sunuluyor.
  Stor Perdelerde Kullanım Avantajları
  Mekanizmalı stor perdeler gündüzleri tül geceleri ise perde olarak kullanılabiliyor. Böylece ekstra tül ya da perde almaya gerek kalmıyor. Bunun yanı sıra gün ışığından maksimum oranda faydalanılmasını olanaklı hale getirerek tasarruf yapılmasını da sağlamaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder