24 Eylül 2019 Salı

İstanbul Boşanma Avukatı


Aile içinde anlaşılmayan durumlarda en sık başvurulan kişiler çoğunlukla boşanma avukatları olurlar. Hukukun alt dallarından sayılan ve en sık açılan davalar; nafaka davası, velayet davası, mal paylaşımı gibi konular sıkça açılan dava türleridir. Halk arasında ise boşanma avukatılarına, aile avukatları deneyim ediyor.  Bilindiği gibi boşanma davaları çok zorlu ve sarsıcı bir süreç oluyor. Özellikle çocuklar açısından, çok aşırı derecede hırpalayıcı ve problemsel olabiliyor. İşte çocukların daha fazla yıpranmaması için bir avukat ile anlaşıp dava süreci hızlandırılabiliyor.
  Boşanma Avukatları Ne Yapar?
  Bir boşanma avukatı tutmak için ilk başta avukata neler söyleyeceğinize karar vermeniz. Daha doğrusu kendi evliliğinizde hangi açıdan mevzu yaşıyorsanız ve ne için ayrılacaksanız bunları teferruatlı bir biçimde avukata iletmeniz gerekiyor. Bu anlatımdan sonraki aşama ise bütünüyle avukata kalıyor ve boşanma avukatıda buna göre bir tasarı ve tertip hazırlıyor. Daha sonra boşanma avukatı şunları açıklığa kavuşturmak için çalışmalar yapıyor.
  - Her iki tarafın da aldatıp aldatmasının açığa çıkması.
 - Eşlerin birbirlerine karşı hangi durumlarda kırıcı sözler söylediği ve birbirlerine karşı nasıl davrandıkları.
 - İki tarafın da birbirlerine karşı suç işleyip işlemediği de teferruatlıca anlaşılır.
  Bunların dışında evlilik safhasında haneden kaçıp kaçmama ve başka ispatlarda toplanarak ihtiyaç duyulan olan araştırmalar yapılmaktadır. Tabi bu süreçte yaşananların tamamının gerçeği yansıtması da gerekiyor. Nitekim tüm bu öneriler ve belgeler mahkemece karar bağlamında son derece büyük bir önem taşıyor.
  Boşanma Avukatı Nasıl Bulunabilir?
  Bilindiği gibi avukatların reklam yapma gibi bir durumları olmadığı için, bu süreçte tutulacak olan avukatı bulmak sanıldığı gibi kolay olmuyor. Şayet etrafınızda emin avukatlar varsa onlara başvurabilir, tanıdıklarınız yoluyla da iyi bir avukat bulabiliyorsunuz.
  Boşanma Avukat Ücretleri Neye Göre Değişiyor?
  Boşanma avukatlık ücretleri çoklukla tabanı belli olan lakin davaya göre fiyatı değişen bir durumdur. Tabi boşanma avukatları ücretlerini değiştiren en ehemmiyetli detay ise boşanmanın anlaşmalı mı yoksa çekişmeli mi olduğu belirleyici oluyor. Anlaşmalı olan davalarda genellikle boşanma avukatının yaptığı fazla bir şey olmadığından dolayı, çekişmeli boşanma davası ücretlerinden daha düşük fiyatlıdır. Çekişmeli boşanma davasında ise durum değişiyor.
 Başka bir söylemle çekişmeli boşanma davalarında avukat sürecin içine girdiğinden dolayı, fiyatlar de yükseliyor. Bu yüzden boşanma sürecinde olan kişilerin, avukatlık ücretlerini de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Çekişmeli davalarda eşlerin özellikle bir hayli konuda anlaşamaması da fiyatlara tesir ediyor.
  Nitekim boşanma sürecinde eşlerin her anlaşamadıkları bir konu da boşanma davasında başlı başına bir konu olarak bulunuyor. Bu anlaşamam konuları da fazla olduğu için boşanma avukatı da buna göre kendi tasarılarını yaparak, daha fazla çalışıyor. Vaziyet böyle olunca çekişmeli boşanma davasının fiyatlarının yüksek olması da son derece doğal oluyor. Tabi hesapta olmayan giderlerin da ortaya çıması, boşanma avukatının ücretlerini de değiştiriyor.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder