24 Eylül 2019 Salı

Boşanma Avukatı Ücretleri Nasıl Belirleniyor?


Toplumsal sorunlarda en çok ihtiyaç duyulan avukatların başında, boşanma hukukçuları gelir. Bu avukatlar, evli bireyler arasında yaşanan sorunların, mahkeme boyutlarında tartışılmasını sağlamak, müvekkillerinin haklarını savunmakla yükümlü oluyorlar. Boşanma avukatının en önemli görevi, kişinin boşanma mahkemesi süresince, haksızlığa uğramaması için delil toplaması yapıp, bunun üzerine çalışma yapmaktır.
  Boşanma Avukatı Ne Yapar?
  Her şeyden önce boşanmak isteyen kişiler boşanma avukatına başvuruda bulunurlar. Avukat ise boşanma davası açmak isteyen tarafa, herhangi bir delilin olup olmadığı hakkında sorular sorar. Eğer deliller bulunuyorsa, (aldatma, şiddet gibi deliller) boşanma süreci kolaylıkla mahkeme tarafından sonlandırılacaktır. Aslında boşanma avukatının bu aşamada yegane görevi, kişiye yol göstericiliği yapmanın yanında, mahkemede savunmasını deliller ile yapmaktır.
  Şayet deliller yoksa, boşanma avukatı çeşitli araştırmalar yürüterek, delil bulup bulamama hususunda eylemlerde bulunur. Kısaca, kişinin bir boşanma davası süresinde haklarını belirlemek ve o hakların üzerinden araştırmalar yapıp savunmasını yapmaktır.
  Boşanma Avukatları Fiyatları Ne Kadar Oluyor?
  Boşanma avukatı ücreti, davanın şekline göre değişebiliyor. Boşanmada dava şekilleri ikiye ayrılır. Bunlar çekişmeli boşanma ve anlaşmalı boşanmadır. Çekişmeli boşanma, adından belli olduğu gibi zorlu olarak geçen bir süreçtir. Yani bir tarafın kabul ettiği boşanmayı, öbür taraf kabul etmemektedir. Bunun için burada avukatın mecburi olarak çok uğraşması, mesaisini harcaması gerekecektir. Bu mesai harcaması ise boşanmayı müvekkilinin isteklerine göre bir an önce gerçekleştirmektir.
  Bunun için araştırma ve taramalar ile boşanmayı hızlandıracak olan deliller bulmaya çalışır. Bu deliller bulunduğunda, mahkeme sunuluyor. Bunca uğraşlarda elbette boşanma avukatı ücretinin yüksek olmasını sağlıyor. Anlaşmalı boşanma davalarında durum biraz daha farklıdır.
  Orada kişiler anlaşarak boşandıkları için avukatın fazla mesai harcamasına gerek yoktur. Fazla mesai olmadığı için ekstra bir çalışmaya gerek kalmadan, dava iki tarafın da istediği gibi sonuçlanır. Ancak burada söz konusu velayet gibi durumlar varsa, dava çekişmeli olabiliyor. İşte görüldüğü gibi bu durumda anlaşma söz konusu olduğu için avukat ücreti, düşük olabiliyor.
  Kaliteli Boşanma Avukat Ücretleri
  Boşanma süreçleri, kişiler için yıpratıcı bir etkiye sahip oluyor. Bu yıpratıcılığın büyük bir çoğunluğu, manevi boyutta oluyorken, maddi anlamda sıkıntı yaşanılması olasıdır. Özellikle çekişmeli olan davalarda, anlaşmazlıklar olduğu için kişilerin sıkıntı yaşaması çok yüksektir. Ancak kaliteli hukuk bürolarında bulunan, işinde uzman olan avukatlar görüşülüp, sonucun nereye varılacağı hususunda bir öngörü yapılabilir.
  Yani kaliteli bir avukat, davada meydana gidebilecek ücretleri önceden tahmin edebilecek bir tecrübeye sahiptir. Böylece kişinin nereden geldiği belli olmayan ücretler ödemesi yapması mümkün olmuyor. Aynı şekilde kaliteli boşanma avukatı ücreti sanıldığı gibi çok yüksek değil, makul fiyatlıdır.
  Boşanma Davası Süreci
  Boşanma davalarının süreleri, anlaşmalı veya çekişmeli olmasına bağlı olarak değişiklik gösterir. Anlaşmalı olan davalar tek celse bir anda bitebiliyorken, çekişmeli davalar delil sunma aşamalarından dolayı uzun sürebilir.



1 yorum:

  1. # İzmir Düğün Fotoğrafçısı Cenk Kaya

    Eşsiz anılarınızı ölümsüzleştirmeye hazır mısınız? İzmir'in en iyi düğün fotoğrafçısı Cenk Kaya ile tanışın! Profesyonel ekibiyle birlikte, en mutlu gününüzde her anı ölümsüzleştirmek için burada. Siz de unutulmaz anılarınızı paylaşın, biz de en güzel karelerle ölümsüzleştirelim.
    : #izmir #düğünfotoğrafçısı #cenkkaya #unutulmazanılar #mutluluk https://www.cenkkaya.com.tr

    YanıtlaSil