25 Eylül 2019 Çarşamba

En İyi Boşanma Avukatıyla Ne Kadar Sürede Boşanılır


Bazı çiftler evliliklerini yürütememekte ve boşanarak evliliklerine son vermek istemektedir. Anlaşmalı bir şekilde boşanma kısa sürede gerçekleşmekle birlikte çekişmeli boşanmalar biraz uzun sürmektedir. Boşanma anlaşmalı olarak gerçekleşecek olsa bile boşanma avukatı her türlü hukuksal desteği sağlamaktadır. Birbirlerinden aykırı taleplerde bulunmayan ve anlaşmalı olarak boşanmak isteyen çiftler için dava süreci hızlı işlemektedir.
  Anlaşmalı Boşanma Nasıl Olmaktadır?
  Boşanma davalarında boşanma avukatı büyük rol oynamakta ve sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Boşanma davalarında uzmanlaşmış ve işinin ehli olan boşanma avukatı, mal paylaşımı ve çocukların vekaleti hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır. Önemli hususlarda anlaşan çiftler için anlaşmalı boşanmayı sağlayacak bir protokol hazırlanmaktadır. Evliliğin en az bir yılı dolmuş olan bütün çiftler anlaşmalı boşanma yoluna gidebilmektedir.
  Çekişmeli Boşanma Nasıl Olmaktadır?
  Çiftler arasında birinin boşanmak isteyip diğerinin istememesi üzerine boşanmak için dava açılmakta ve süreç çekişmeli boşanma olarak ilerlemektedir. Boşanmak isteyen taraf boşanma avukatı ile iletişim kurmakta ve boşanma sebeplerini masaya yatırmaktadır. Boşanmak isteyen taraf sunduğu boşanma nedenlerini ispatlamak zorundadır.
  Profesyonel bir boşanma avukatı, çekişmeli boşanma sürecinde müvekkilinin haklarını sonuna kadar savunmaktadır. Çekişmeli boşanma sürecinde çiftler anlaşma yoluna giderse dava anlaşmalı boşanmaya dönüşmektedir. Çekişmeli boşanma, boşanma sebeplerinin ispatı nedeni ile uzun sürmektedir. Çekişmeli boşanmada avukat tutmak zorunlu olmasa da davanın takip edilebilmesi için bir avukata ihtiyaç duyulmaktadır.
  Boşanma Avukatı Ücreti Ne Kadardır?
  Aile mahkemelerinde görülmekte olan boşanma davaları için avukat tutulması durumunda bir vekalet ücreti ödenmesi gerekmektedir. Boşanmanın anlaşmalı veya çekişmeli olmasına göre ücret değişikliği görülmektedir. Boşanma dilekçesini hazırlayan ve yasal işlemleri eksiksiz olarak gideren boşanma avukatı, boşanma sürecine göre bir fiyat talep edebilmektedir. Çekişmeli boşanmalarda avukata birçok rol düşmekte ve ücrette artış olmaktadır.
  Boşanma talebinin kabul veya ret edilmesine göre boşanma davalarında istenen vekalet ücreti değişmektedir. Dava açılmasının yanı sıra danışmanlık hizmeti almak isteyenler de bir fiyat ödemektedir. Avukatın ücretini, avukata başvuran taraf ödemektedir. Davaların hızlı ve kesin sonuçlar ile tamamlanmasını sağlayan boşanma avukatı, karışık boşanma davalarının üstesinden de gelmektedir.
  Boşanmalarda Boşanma Avukatının Rolü Nedir?
  Çekişmeli boşanmalarda dava açmak için yeterli delil olup olmadığını inceleyen boşanma avukatı, boşanma sebeplerini doğru bir şekilde tespit etmektedir. Mal paylaşımı, nafaka, velayet, maddi ve manevi tazminat gibi konuların protokolde gösterilmesini sağlayan boşanma avukatı, eşlerin mağduriyetlerinin önüne geçmektedir. Boşanmayı başarılı bir şekilde sağlayan avukat, tarafların problemlerini en iyi şekilde tespit etmektedir.
  Çekişmeli boşanmalarda, avukata düşen rol daha büyük olmakla birlikte boşanmanın müvekkili tarafından hasarsız olarak atlatılmasını sağlamaktadır. Deneyimli boşanma avukatı, müvekkillerine karşı gerçekçi ve samimi olmaktadır. Her ne kadar çiftler istediği herhangi bir konuda dava açabiliyor olsa da davanın olumlu sonuçlanması, boşanma avukatının göstereceği performansa bağlıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder