25 Eylül 2019 Çarşamba

Ceza Avukatı Ücretleri Ne Kadardır


Ceza avukatları, ülkemizde yaşanan her türlü suç teşkil eden olaya bakabiliyor. Cezai işlemlerin uygulandığı her dava, alanında uzmanlaşmış ceza avukatları tarafından inceleniyor. Nitekim ülkemizde en çok görülen davalarda, cezai işlem gerektiren davalar oluyor.
  Ceza Avukatlarının Baktığı Davalar Hangileri?
  Ceza avukatları birçok farklı alanda çok farklı biçimlerde hizmet verebiliyor. Ancak ceza avukatlarının en sık baktıkları davalar, sulh ceza davaları oluyor. Her il ve ilçede bulunan sulh ceza mahkemeleri, bulundukları il ve ilçenin ismiyle anılıyor. Peki ülkemizde ceza avukatlarının sıkça baktıkları davalar genellikle hangileri oluyor?
 - Kayyım ve vesayet davalarına ceza avukatları bakmaktadır.
 - Kira tespiti ve tahliye davaları için ceza avukatlarına başvurulabiliyor.
 - Mirasçılık belgesini almak isteyenler ya da bu belgeyi iptal etmek isteyenler, ceza avukatlarına başvurabiliyor.
 - İcra ve alacaklı davaları için de ceza avukatlarına başvurulabiliyor.
 - Ağır ceza davaları, asliye davaları ve askeri davalara ceza avukatları bakabiliyor.
 - Ceza avukatları davalara bakmakla kalmaz, başvuracak olan kişilere aynı zamanda danışmanlık da yapabiliyor. Yani bir dava üzerinde kendi fikirlerini beyan edebiliyor.
  Ceza Avukat Ücretleri Ne Kadardır?
  Ceza avukatlık ücretleri genellikle davanın büyüklüğüne göre değişim göstermektedir. Bunun yanında dosya ve davanın gelişimi de ceza avukatı ücretlerinde bazı değişikliklerin olmasına neden olabiliyor. Bu süreçler takip edildikten sonra genellikle avukatlar kendi müvekkillerini ücretler konusunda bilgilendiriyorlar.
  Ceza Avukatı Ücretleri Nasıl Belirleniyor?
  Suç oranlarının günden güne artmasıyla birlikte mahkeme salonlarında en çok görülen davalar genellikle cezai işlem gerektiren davalar oluyor. Bu durumda da kişilerin güvenilir ve alanında uzman bir avukatla iş birliği yapmaları, cezanın ertelenmesi, cezada indirime gidilmesi ya da adli kontrol şartıyla serbest bırakılması konularında büyük fayda sağlıyor. Peki bu kadar büyük bir öneme sahip olan ceza avukatı ücretleri neye göre belirleniyor? Hangi durumlarda değişebiliyor?
  Dava İçin Harcanan Emekler
  Dava genellikle yeni başlandığında, avukatla anlaşılması oldukça büyük bir önem taşıyor. Nitekim davanın henüz başlangıç safhasında ceza avukatının yer alması, karar bağlamında olumlu şekilde değişiklikler yapabiliyor. Tabi davanın henüz başında avukatın yer alması da ceza avukatı ücretlerini de doğal olarak artırıyor. Çünkü burada avukatın harcayacağı emek daha fazla oluyor.
  Tutukluluk Devam Ederse
  Ceza avukatları ücretlerinin artmasının bir diğer nedeni tutuklunun devamına karar verilmesi olacaktır. Nitekim müvekkil hapiste olacağı için avukat tarafından sık sık ziyaret edilecek ve bilgilendirilecektir. Bu durumda avukatın müvekkiliyle ilgilenmesi de ekstra bir mesai gerektiriyor. Yani ceza avukatı bu durumda daha fazla emek harcayacağı için alacağı ücret de daha fazla olacaktır.
  İşlenen Suçun Büyüklüğü
  Her yerde olduğu gibi ülkemizde de suç boyutları farklı şekillerde olabiliyor. Gasp davalarında alınan ücretler ayrı, cinayet gibi ağır suçlarda ise ücretler daha farklı olabiliyor. Bu da suçla orantılı olarak ücretlendiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder