24 Eylül 2019 Salı

Anlaşmalı Davalar için Boşanma Avukatı Ücretleri


Büyük tutku ve aşk ile yapılan evlilikler, kimi zaman düşünüldüğü kadar uzun sürmemektedir. Evliliğin hemen ardından çiftler arasında yaşanabilecek olan anlaşmazlıklar, aynı zamanda uzun yıllar süren evlilikler içinde yaşanabilmektedir. Bu durumda dava açan ve evliliğini sonlandırmak isteyen taraflar, mahkemede iyi bir savunma için avukata ihtiyaç duymaktadır.
  Mahkeme sürecinde sunulması gereken dosyalar ve mahkeme takiplerinin yapılabilmesi için gerekli olan boşanma avukatı ücretleri çekişmeli ya da anlaşmalı davalara göre değişkenlik göstermektedir.
  Çekişmeli boşanma davalarına göre daha az süre içerisinde sonuçlanan anlaşmalı boşanma davaları, adından da anlaşılacağı üzere her iki tarafında anlaşmalı olarak boşanmak istemeleri ve dava sürecine katılmalarıdır. Bahsedilen avukatlık ücretleri, aynı zamanda dava masrafları, mal varlıkları ve vekâlet ücretlerine göre fiyatlar farklılık göstermektedir.
  Çekişmeli Boşanma Davalarında Avukatın Artıları
  Sancılı ve bir o kadarda yorucu boşanma davası olan çekişmeli boşanma davalarında, genel olarak taraflar arasında tazminat istenir.
  Aldatma, hakaret etme, geçimsizlik ya da şiddet gibi farklı nedenlerden dolayı tek taraflı olarak açılan çekişmeli boşanma davalarında, davacı ve davalı için iyi bir avukata ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda anlaşmalı boşanma davalarına göre daha fazla dava masrafı ödenen çekişmeli boşanma davalarında, ilk olarak dava masraflarını davacı yani boşanma davasını açan tarafın ödemesi gerekir.
  İyi bir sunum ve savunma ile birlikte davanın kazanılmasını sağlayabilecek olan boşanma avukatı, daha sonra davacı tarafından ödenen dosya masraflarını, davalıdan geri alabilmektedir.
  Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Zaman Açılabilir?
  Maddi yetersizlik ya da şiddet gibi olaylar nedeni ile evli çiftler içinde yaşanabilecek olan anlaşmazlıklar, genel olarak çekişmeli dava ile sonuçlanmaktadır. Ancak her iki tarafın birbiri ile iletişim kurması ve anlaşmalı şekilde dava açılması sonucunda, boşanma süreçlerinin daha kısa süre içerisinde bittiği bilinmektedir.
  Boşanma davası çeşidi, dosya masrafları ya da mal varlıklarına göre farklılık gösteren boşanma avukatı ücretleri aynı zamanda avukatlara göre değişmektedir. Anlaşmalı boşanma davası açmak isteyen yeni çiftler, çoğu zaman olumsuz yanıt almaktadır. Bunun nedeninde ise Türkiye’deki kanuna göre anlaşmalı olarak boşanma davası açabilmek için evlilik tarihinden itibaren çiftlerin 1 yıl süre ile evli olması gerekir.
  Anlaşmalı Boşanma Davalarında Mahkeme Gitmek Zorunlu Mu?
  Özellikle televizyon dizi ve filmlerde yayınlanan anlaşmalı boşanma davalarında, tutulmuş olan özel avukatların vekillerini savundukları görülmektedir. Dava öncesi, sırası ve sonrasında sürekli olarak işlem yapan boşanma avukatları, dava sırasında bazı durumlarda yetkisi olmadığı için savunma yapamamaktadır.

 Alanında uzman ve deneyimli şekilde hizmet sunan boşanma avukatı ücretleri dava türüne göre değişmektedir. Yurtdışında veya davanın görülecek olduğu şehirden uzakta olan taraflar, anlaşmalı boşanma davasında mahkemeye gitmek istememektedir. Ancak anlaşmalı boşanma davaları için her iki tarafında mahkemeye bireysel olarak katılmaları mecburidir. Bunun asıl nedeni ise hâkimin, taraflardan baskı altında olmadan yanıt vermelerini istemesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder