9 Ocak 2020 Perşembe

Enerji Kimlik Belgesi Danışmanlığı

Enerji Kimlik Belgesi Danışmanlığı

Enerji Kimlik Belgesi, binalarda gerekli ekipmanları sağlayarak, minimum enerji tüketimi ile çalışarak ve maksimum verim elde etmek için ürünlerin üretimini sağlayarak enerji tüketen ürünlerin korunmasını amaçlayan bir sertifikadır.  Enerji kimliği belgesi, enerji tüketen ürünlerin daha az enerji ile çalışmasını sağlamak ve aynı zamanda tasarruf ederek enerji tasarrufu sağlamak için binalarda gerekli ekipman tarafından verilen bir sertifikadır. Diğer bir deyişle, yaşadığınız binanın enerji tasarrufu belirlenir ve binanın enerji tanıtımı yapılır.
  Enerji Kimlik Belgesi Danışmanlığı Önerileri
  Binanın enerji verimliliği sınıfı ve sera gazı emisyonlarını ölçer. Enerji performansını etkileyen parçalar ısıtma, soğutma, sıcak su, havalandırma ve aydınlatmadır. Binanızın enerji sınıfını biliyorsanız, gerekli önlemleri alabilirsiniz. Ülkemizde enerji miktarının % 30'u konutlara harcanmaktadır. Bu nedenle yaşadığımız dairelerde harcadığımız enerji çok büyüktür. Bunu etkili bir şekilde kullanmak için, bir enerji kimliği sertifikası edinmeliyiz.
  Binanızdaki ısı kaybını ölçmek için dış duvarlardan bir termal kamera ile tasarımımızı öğrenmelisiniz. Şirketimiz termal görüntüleme kamera hizmetlerini uzman ekiplerle sunmakta ve detaylı bir yapı raporu sunmaktadır. Evlerde / evlerde kullandığımız enerjinin çoğunu ısıtmasız kullanıyoruz. Bir binanın ısınmasını etkileyen en önemli faktör binanın görünüşüdür. Termal görüntüleme cihazı kullanarak, binanın dışındaki ısı kaybını ölçebilirsiniz. EKB belgesindeki enerji performansını artırmak için, termal görüntüleyiciye uygun bir enerji kimlik belgesi danışmanlığı bünyesinde belgelerinizi hazırlıyoruz.
  Enerji Kimlik Belgesi Almazsanız Ne Olur?
  2011 ve sonrasında yeni binalar adı verilen binalarda, enerji sertifikasının bulunmaması bu binada yaşamın olamayacağı anlamına geliyor. Bu, yüklenicilerin veya yüklenicilerin, bu belge sağlanmazsa belediyelere yerleşme izni alamayacaklarından kaynaklanmaktadır. Mevcut olduğu düşünülen 2011 yılına kadar olan binalarda, satış, kiralama veya leasing gibi işlemlerde kısıtlayıcı yaptırımlar uygulanacaktır.
  Satış işlemlerinde uygulanması gereken kısıtlamalar, mülkiyet hukuku bürosu aracılığıyla uygulanmalıdır. Kolluk kuvvetlerinde devir işlemleri sırasında gerekli belgeler dahil edilen enerji belgesini içermiyorsa, işlem yapılmayacaktır. Bunun için sizlere her zaman enerji kimlik belgesi danışmanlığı desteği vererek sisteminizi güvence altına alıyoruz.
  Neden Bu Sınırlamalar?
  Bir enerji sertifikası, binaların enerji performansını alfabetik sıraya göre sertifikalandırır. 2011 yılına kadar olan tasarımlarda, A harfi en yüksek verimliliği, G harfi ise en düşük verimliliği temsil eder. 2011 yılına kadar olan yapılar G sınıfından daha düşük olamaz. Düşerse, ıssız olduğu kabul edilir ve bu yapıya bir enerji kimliği belgesi verilemez.
 2011'den bu yana binalarda, en düşük değer C olabilir. Eğer C sınıfının altındaysa, bu binaya bir belge verilemez ve bu bina yerleşim izni alamaz. Mantıksal olarak, eğer; Enerji kimlik belgesine sahip olmayan bir yapı, sertifika alma kriterine sahip değildir ve tasfiye, satış veya kira izni alma gibi işlemler için uygun kritere sahip olmayan bir yapı oluşturmak yanlıştır.
  Enerji Kimliği Belgesi Nedir?
  Enerji kimliği belgesine sahip binaların faydaları, tek bir bakış açısıyla değerlendirilmemelidir. Yasaların getirdiği zorunlulukların bir sonucu olarak, bu belgenin kullanılabilirliğini ve belgenin önerilerini dikkate alarak iyileştirmeler yapmak, sizin ve ülkemizin menfaatinedir. Bunu tekil olarak kabul etmek; Yaptığınız iyileştirmeler sayesinde, daha az enerji tüketerek ailenizin ekonomisine katkıda bulunacaksınız.
  Ne kadar az enerji tüketirseniz, o kadar fazla ülkemizin kaynakları da kaybolmaz. Böylece, enerji açığını doldurmak için, diğer ülkelerden enerji ithal etmeyeceğiz ve ülkenin hazinesinden serbest bırakılacak olan milli servetimizi koruyacağız. Ülkenin hazinesindeki ekonomik tasarrufumuz kişi başına milli gelirde artış anlamına geliyor. Böylece, bir kartopunun nasıl çığ olabileceğini özetleyebiliriz. Siz de enerji kimlik belgesi danışmanlığı hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder