ndüstriyel, ticari, kamu ve konut binalarına sağladığımız danışmanlık hizmeti sayesinde tesisinizde enerji tüketimi periyodik olarak analiz edilip kaydedilmekte, sorunlar masaya yatırılmakta, saha çalışmaları yapılmakta, verimlilik iyileştirme projeleri kayıt altına alınmakta ve enerji yönetimi danışmanlığı hizmetleri işleme konmaktadır.
Enerji Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri
2 Mayıs 2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile 26510 Sayılı Kanun uyarınca ve 25 Ekim 2008 tarihli Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımının Artırılması Yönetmeliği ve 27035 sayılı numarada, bazı kuruluşların enerji yöneticileri ataması zorunlu hale gelmiştir.
Sanayi işletmelerinde enerji yönetimi danışmanlığı hizmetimiz dahilinde şunlara dikkat edilmektedir:
- Yıllık enerji tüketimi 1000 ton yağ eşdeğeri (TEP) olan işletmelere bir enerji yöneticisi ataması,
- TEP 50.000 ve daha üstü olan işletmelerde bir enerji yöneticisi tarafından yönetilen bir enerji yönetim biriminin oluşturulması,
- Yıllık enerji tüketimi 1000 TEP'nin altında olan organize sanayi bölgelerinde (OSB) işletmelere hizmet vermek üzere OSB'de bir enerji yönetimi birimi oluşturmak,
- 100 MW veya daha fazla kurulu güce sahip santraller bir enerji yöneticisi atamalıdır.
Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımının iyileştirilmesine ilişkin Yönetmeliğin 9 uncu maddesi uyarınca, "Bir enerji yöneticisinin atanması ve bir enerji yönetim biriminin oluşturulması"; Enerji yöneticisinin atanması Binalarda ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğünün dikkatine sunulması gereken enerji yönetimi şirketimizin enerji yönetimi danışmanlığı yöneticileri ile karşılanabilir.
İşletmelerde kurulacak sistemler / süreçlerde ve mevcut sistemlerde / süreçlerde yapılacak değişiklikleri içeren projelerde; Analiz ve ölçümler sonucunda elde edilen veriler değerlendirilir, öneriler geliştirilir ve işletmelerde enerjinin verimli kullanımı için önemli profesyonel destek sağlanır. Faaliyetlerimiz aşağıda birincil isimleri olarak listelenmiştir:
*Bina Enerji Yönetimi Danışmanlığı Hizmetleri,
*Endüstri Tesislerinde ve Binalarda Enerji Verimliliği Anketi
*Sanayi işletmelerinde enerji verimliliğini artırmak için ölçme hizmetleri
*Sanayi işletmelerinde verimliliği artıracak bir projenin hazırlanması,
*Ölçüm hizmetleri
*Binalar İçin Enerji Kimlik Belgesi (EKB),
*Sistem / ekipman bazlı performans ölçümü ve değerlendirmesi yapılmaktadır.
Enerji Yönetimi Nedir?
Enerji kaynaklarının azalması, çevre kirliliğinin artması ile enerji yönetimi çok büyük ve giderek daha önemli bir sorun haline geliyor. Genel olarak, tesislerdeki elektrik maliyeti, işletme bütçesinde yüzde 10 ile 50 arasında değişmektedir. Bu, birimin birim üretim maliyetini, hizmetleri, karlılığı ve kuruluşun rekabet gücünü etkiler. Bu nedenle, enerji yönetimi danışmanlığı uygulaması modern koşullarda kaçınılmazdır.
Enerji yönetimi, kısıtlama gerektirmeyen 3 ışık kaynağından birini kullanmadan akıllı mühendislik çözümlerinin kullanılması nedeniyle enerjinin en verimli kullanımıdır. Başka bir yönüyle, eğer fabrikalarda enerji yönetimi açıklanırsa, verimli bir şekilde enerji kullanarak, aynı enerjiyle üretimi artırarak ve karlılığı artırarak ürün / hizmet / metrekare başına enerji maliyetlerini azaltmaktır.
Enerji Verimliliği Yasası uyarınca, bir enerji yöneticisinin atanması ve enerji tasarrufu ünitesinin yaratılması başlıklı Enerji Verimliliği ve Enerji Kullanımı Yönetmeliğinin 9. Bölümünde, binanın enerji yöneticilerinin bilgilendirileceği enerji yöneticileri ile karşılanabilir.