18 Aralık 2019 Çarşamba

Ceza Avukatı Ücreti Ne Kadar


Ceza davalarını takip eden ve müvekkillerini en iyi şekilde savunan avukat, hukuki yardım isteyenlerin ifadesi alınırken yanında bulunmaktadır. Şüpheli veya sanık fark etmeden savunmasını yapan ceza avukatı, müvekkilini en iyi şekilde temsil etmektedir. Sorgu veya gözaltı aşamasında da müvekkiline yardımcı olan ceza avukatı, müvekkili için en iyi çözümü üretmeye çalışmaktadır.

 Ceza Avukatı Nasıl Bir Rol Oynamaktadır?

 Müvekkilinin lehine bütün dosyaları inceleyen avukat, emek ve zaman karşılığı ceza avukatı ücreti talep etmektedir. Alt sınır vekalet ücreti vardır ve dava sürecine göre ücret değişiklik göstermektedir. Diğer davalara bakıldığında ceza hukuku daha kapsamlı olmakla birlikte deliller suçsuzluğun ispatlanmasını sağlamaktadır. Mesleğini yerine getiren ceza avukatı, etik kurallara karşı aykırı davranmamaktadır.

 Ceza Avukatı Sorumlulukları Nelerdir?

 Oldukça farklı ve geniş konuları kapsayan ceza hukuku davalarında, ceza avukatına ihtiyaç vardır. En başından beri müvekkilinin yanında olan avukat, müvekkilinden ceza avukatı ücreti olarak davaya göre farklı bir ücret istemektedir. Gözaltı süreci de dahil olmak üzere her aşamada gerekli yönlendirmeyi yapan avukat, müvekkiline hakları konusunda bilgilendirme yapmaktadır.

 Ceza davaları çok uzun sürmekte ve ceza avukatı kendine düşen sorumlulukları yerine getirmektedir. Başarılı ve alanında uzman olan ceza avukatı, aldığı ücretin hakkını vermekte ve kolay kolay pes etmemektedir. Müvekkilini en iyi şekilde koruyan ve savunan ceza avukatı ücreti kabul edilemez derecede yüksek olmamaktadır.

 Ceza Avukatı Tutmak Zorunlu mudur?

 Ceza davalarında avukat tutmak zorunlu olmamakla birlikte ağır ceza davalarında, sanığın bir avukat tarafından savunulması zorunludur. Kişi istemese bile kendisini bir avukatın temsil etmesi gerekmektedir. Dava sürecinin baştan sona en iyi şekilde yürütülmesini sağlayan ceza avukatı, müvekkillinin mahkemede hak kaybına uğramasını önlemektedir.

 Ceza davalarını kabul eden ceza avukatı, tutuklu olan müvekkili ile görüşmeleri cezaevinde yapmaktadır. Müvekkil avukatına güvenmekte ve kendisi ile ilgili doğru bilgiler vermektedir. Eldeki delillerin değerlendirilmesini en iyi şekilde yapan ceza avukatı, muhtemel ceza miktarını da açıklamaktadır. Ceza avukatı dosyayı hakimden bile daha iyi bilmek için gerekli çalışmaları titizlikle yapmaktadır.

 Ceza Avukatı Neden Önemlidir?

 Ceza hukuku davalarında sanıklar kendilerini müthiş baskı altında hissetmekte ve bir avukata ihtiyaç duymaktadır. Sanığın kendisini tam anlamı ile savunması mümkün olmadığından ceza avukatı daha önemli bir konuma gelmektedir. Müvekkili için en kesin sonuçları almaya çalışan ceza avukatı, müvekkilini korumak adına elinden gelenin en iyisini yapmaktadır.

 Engin deneyimleri ile kendisini kanıtlamış olan ceza avukatı, ceza hukuku ile ilgili geniş bilgi birikimine sahiptir. Hırsızlık, tehdit, adam öldürme ve çete kurma gibi davalara bakan ceza avukatı, müvekkilinin savunmasını etkin bir şekilde yapmaktadır. Tüm delilleri toplamakta ve delilleri detaylı bir şekilde inceledikten sonra mahkemeye sunmaktadır. Ceza hukukuna aykırı bir işlem yapılması gibi bir durumda avukat müvekkillinin haklarını savunmada sorumludur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder